Totul a început aici, pe Muntele Athos

În simbioză cu Muntele Athos, ne angajăm să protejăm viața și biodiversitatea muntelui. Încă de la întemeiere, Athonites manifestă respect și grijă față de cele 1453 de specii diferite de plante și cel puțin 34 de specii endemice care trăiesc pe acest munte sfânt. Dar, mai mult decât atât, suntem pe deplin dedicați să minimizăm impactul nostru asupra planetei, fiind atenți la fiecare pas: de la primele etape de dezvoltare a plantei și până la livrarea finală a produselor noastre.

Ingrediente de pe Muntele Athos

100%

Recoltate responsabil și culese manual
Apă din izvoare naturale
Culturi ecologice certificate
Extracte organice și natural

METODE RESPONSABILE DE CULTIVARE ȘI RECOLTARE

"Ne alegem ingredientele manual"

Recoltăm ingredientele manual, într-un mod complet tradițional, cu mare respect pentru puritatea pământului și a plantelor. Nu există nicio presiune asupra ciclului de viață al plantei. Recoltăm plantele la momentul potrivit pentru a obține un extract de cea mai bună calitate și pentru a păstra toate componentele benefice ale plantei. Etapa de extracție a sustanțelor necesare produselor cosmetice se face exclusiv la mănăstire, folosind ca solvenți uleiul de măsline extravirgin și glicerina naturală. Pentru a asigura menținerea tuturor ingredientelor benefice din plante, temperatura extractoarelor nu depășește 70°C.

VEZI ISTORIA NOASTRĂ

METODE RESPONSABILE DE CULTIVARE ȘI RECOLTARE

"Toate culturile sunt certificate ca fiind ecologice"

Lerburile noastre sunt crescute în sălbăticie sau cultivate în conformitate cu bunele practici agricole, răsădite fiind pe cel mai pur sol și pe deplin urmărite în fiecare etapă.

Toate culturile sunt certificate ca fiind organice de către organizații de renume, cum ar fi BioHellas.

Folosim doar îngrășământ compostat organic, fără chimicale sintetice și bacterii patogene.

Apa folosită în culturile ecologice provine din izvoarele naturale ale Muntelui Athos, cu un nivel de conductivitate care favorizează creșterea plantelor. Este întotdeauna filtrată și testată pentru eventuale reziduuri, substanțe chimice, metale grele sau contaminare microbiană.

Protejând fauna sălbatică, toate culturile și plantațiile noastre sunt bine împrejmuite, fără a afecta mediul înconjurător și evitând, astfel, orice stricăciuni.

VEZI ISTORIA NOASTRĂ

FORMULE RESPONSABILE

"Ne creăm propria apă pentru formulele noastre"

ÎÎnlocuim apa din formulele noastre cu infuzie apoasă a unui amestec unic de cinci plante Athonite, certificate organic și recoltate din sălbăticie, alese cu grijă pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii puternice, care îmbunătățesc acțiunea antipoluare și anti-îmbătrânire a fiecărei formule.

Apa folosită pentru infuzie provine din izvoarele naturale ale Muntelui Athos.

Mixul de plante este compus din:
- Frunze de Rozmarin (Rosmarinus Officinalis)
- Frunze de Viță-de-vie (Vitis Vinifera)
- Frunze/Tulpină de Pătlagină (Plantago major)
- Floare de Gălbenele (Calendula officinalis)
- Flori/Frunze/Tulpină de Ceai de munte (Sideritis)

VEZI INGREDIENTELE NOASTRE

FORMULE RESPONSABILE

"Ingrediente pure, naturale și organice"

În formulele noastre veți găsi ierburi și plante de pe Muntele Athos, care sunt fie cultivate organic, fie recoltate din sălbăticie. Extractele lor uleioase sunt certificate ecologic, folosind ca solvent ulei de măsline extravirgin. Înlocuim apa cu infuzia noastră apoasă creată dintr-un amestec unic de cinci ierburi Athonite.

Sprijinind pielea și mediul deopotrivă, adăugăm ingrediente cosmetice biotehnologice active, selectate, certificate și obținute în mod etic. Eliminăm ingredientele sintetice în cea mai mare măsură posibilă, încercând mereu să găsim o alternativă naturală pentru a menține siguranța, stabilitatea și eficacitatea produsului.

Adăugăm doar sisteme de conservare naturale: conservant 100% pur și de origine naturală, certificat de COSMOS* pentru formulele pe bază de ulei și 99,6% de origine naturală, pentru formulele pe bază de apă.
*asociație care oferă garanția unor produse cosmetice ca fiind organice și naturale

Folosim ingrediente multifuncționale, cum ar fi conservantul 100% pur și natural cu cetone de zmeură, care are beneficii demonstrate pentru piele și îmbunătățește biologia pielii.

Folosim doar parfumuri naturale sau uleiuri esențiale (lavandă, mentă, eucalipt, scorțișoară, helichrysum). Dacă este mai bună pentru formulă, în integralitatea ei, alegem să nu adăugăm niciunul dintre elementele de mai sus, cum ar fi, de exemplu, în crema noastră calmantă, antiroșeață.

Toate formulele noastre spumoase conțin substanțe ușoare, fără sulfați.

Oferim formule curate, fără parabeni, sulfați, ftalați, OMG, toxine, umpluturi, uleiuri minerale, petrol, petrochimice, SLS, SLES, siliconi, coloranți artificiali, parfumuri artificiale ***VEZI MAI MULTE ÎN LISTĂ.

Evaluat de aCert pentru utilizarea a 84 % până la 100 % ingrediente de origine naturală.

Aproape toate formulele noastre au primit certificări atât naturale, cât și organice pentru produsele cosmetice.
Toate formulele sunt testate dermatologic și dezvoltate de către chimiști și farmaciști de top.

Există transparență totală în etichetarea produselor noastre: indicăm procentul de ingrediente și extracte de origine naturală provenite de pe Muntele Athos sau din agricultura ecologică.

100%

Fără ingrediente de origine animală, cu excepția produselor apicole*
Parfumuri naturale; Conservanți naturali
Brand Cruelty-free, fără testare pe animale**
Fabricat în Grecia

*Miere de castane, organică, ceară de albine, organică și propolis
**Interzis în mod oficial de reglementările Uniunii Europene începând cu 2004

AMBALARE ȘI PRODUCȚIE RESPONSABILĂ

"Reducerea impactului nostru asupra mediulu"

În simbioză cu Muntele Athos, ne angajăm să protejăm biodiversitatea. Facem acest lucru prin respectarea ciclului naturii și al anotimpurilor pentru recoltarea selectivă. Scopul nostru este să folosim numai ingrediente accesibile la momentul respectiv și să producem în cantități mici.

Fabricat în Grecia, într-una dintre cele mai vechi și prestigioase industrii de producție cu sediul în Atena din 1864, și urmând directivele ISO 9001:2015.

Reciclăm întotdeauna: peste 95% din ambalajele noastre sunt astăzi reciclabile integral sau parțial și depunem eforturi pentru a ajunge cât mai curând la 100%. Utilizăm, după cum urmează:
- sticlă și aluminiu pentru ambalajele noastre primare
- PET reciclabil pentru a menține siguranța și funcționalitatea
- hârtie artizanală pentru ambalajele noastre secundare
- hârtie reciclată pentru cutiile de livrare
- coduri QR în loc de pliante

Sediul companiei noastre urmează designul arhitectural „clădire verde” pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Următorul nostru angajament pentru viitorul apropiat: Parteneriate cu organizații de renume și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru protejarea prețioaselor viețuitoare.

CERTIFICĂRI ȘI PARTENERI

ISO 22716 Cosmetic GMP și ISO 22000 pentru siguranța alimentară - Aprobat de Organizația Națională a Medicamentelor, laboratorul certificat al Mănăstirii respectă un control strict al calității materiilor prime, plantelor și extractelor, precum și a proceselor de producție.

Certificare organică - BioHellas, acreditată, certifică toate plantele și culturile noastre ca fiind organice.

Formule extrem de eficiente - Departamentul nostru de cercetare și dezvoltare colaborează îndeaproape cu Universitatea Agricolă din Atena pentru a se asigura că extractele active selectate din plantele și ierburile de pe Muntele Athos sunt folosite pentru a produce formulele noastre extrem de eficiente.

Analiză botanică - Colaborăm cu Centrul de Cercetare și Tehnologie Hellas pentru identificarea și analiza botanică a tuturor plantelor, extractelor și semințelor.

Autenticitate - Lucrăm cu companii specializate care funcționează sub auspiciile CERTH, cum ar fi Mobase, pentru stabilirea originii și autenticității identificării moleculare (ADN) a speciilor de plante.

Testarea produselor - Colaborăm cu laboratoare certificate pentru testarea produselor cosmetice (acreditate conform ISO17025 & ISO9001) care asigură conformitatea cu reglementările și GDPR pentru testarea produselor noastre cosmetice de îngrijire personală.

Proces de producție de înaltă calitate - Pentru a asigura un proces de producție constant de înaltă calitate ne asociem cu una dintre cele mai vechi, importante firme, acreditată de Organizația Națională pentru Medicamente, pentru industriile producătoare de cosmetice din Grecia, cu sediul în Atena, din 1864.