Totul a început aici, pe Muntele Athos

Această peninsulă istorică și sfântă din Grecia: o fâșie unică și îngustă de pământ curat înconjurată de mare. Solul său fertil, bogăția subterană și clima temperată fac din această regiune una dintre cele mai binecuvântate de mama natură și, la fel de important, un teritoriu al înțelepciunii, cunoașterii, culturii și respectului.

Timp de secole, Muntele Athos a fost asociat atât cu tradiția bizantină a vieții monahale, cât și cu minunea naturii. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai speciale locuri de pe planetă, nu numai datorită angajamentului călugărilor în viața ascetică, ci și datorită naturii bogate și complet nealterate: păduri dense, plantații de măslini, podgorii și mii de specii de ierburi și flori. Cu ecosistemul său păstrat de peste 1200 de ani, Muntele Athos a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și face parte din rețeaua NATURA 2000: Cel mai ambițios program ecologic al UE pentru conservarea bogatului patrimoniu natural al peninsulei Athonite, prevenind și interzicând orice utilizare a pesticidelor sau a formelor convenționale de agricultură

MĂNĂSTIRILE DIN ATHOS

Călugării trăiesc în armonie cu natura, lucrând împreună pentru a păstra caracterul sălbatic al munților, cu respect față de Mama Natură. Fiecare plantă, frunză sau floare este o capodoperă unică, observată, prețuită și recoltată de mâini sârguincioase. Apoi, plantele sunt depozitate în condiții strict controlate, pentru a proteja ingredientele sale naturale și pure.

O CUNOAȘTERE ANCESTRALĂ

Am descoperit cunoștințele enciclopedice ale călugărilor cu privire la proprietățile incredibile ale ingredientelor naturale, cultivate pe acest pământ pur. Atât de pure încât, de-a lungul anilor, aceste ingrediente au devenit și mai puternice în capacitatea lor de a proteja și vindeca pielea. Prin urmare, am decis să studiem împreună cu farmaciști, agronomi și chimiști cu experiență vastă în domeniu, selectând plantele și ierburile Athonite care pot oferi cea mai bună îngrijire și cel mai calitativ tratament pentru piele. Athonites s-a născut aici, inspirat de rețete care își au originea în manuscrise monahale, ascunse în biblioteci vechi de secole, cu unicul scop de a oferi cea mai bună, mai strălucitoare și optimă stare generală de bine pentru piele și corp. Aceasta este forța naturală a Muntelui Athos.

FORMULELE PRODUSELOR ATHONITES

Având în vedere proprietățile incredibile ale plantelor și ierburilor de pe Muntele Athos pentru îngrijire și vindecare, am numit marca noastră „Athonites”. Aceasta este baza tuturor formulelor noastre pentru piele, față și corp, pe care le combinăm cu substanțe active complementare, selectate, care îmbunătățesc și susțin acțiunile și beneficiile de vindecare și protecție. De asemenea, am creat propria noastră apă, folosită în toate formulele noastre: o infuzie apoasă unică din 5 plante certificate organic și recoltate de pe Muntele Athos, alese cu grijă pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii puternice, care sporesc acțiunea anti-poluare și anti-îmbătrânire a fiecărei formule. Apa naturală, folosită pentru infuzie, provine din izvoarele neatinse ale Muntelui Athos.