Importanța Citirii Etichetelor Ingredientelor: cum să evitați substanțele chimice nocive din produsele de îngrijire a pielii

Importanța Citirii Etichetelor Ingredientelor: cum să evitați substanțele chimice nocive din produsele de îngrijire a pielii

Cuprins:

Industria de îngrijire a pielii este imensă, cu numeroase produse disponibile consumatorilor. Însă, multe dintre acestea conțin substanțe chimice nocive care pot provoca iritații ale pielii, reacții alergice și chiar pot perturba sistemul endocrin. Drept urmare, este important să citiți etichetele cu ingrediente ale fiecărui produs și să înțelegeți ce puneți pe piele dumneavoastră. În această postare pe blog vom discuta despre motivele pentru care este important să citiți etichetele ingredientelor, ce să căutați pe acestea și cum să evitați substanțele chimice dăunătoare din produsele dumneavoastră de îngrijire a pielii.

De ce este important să citiți lista ingredientelor

Când vine vorba despre produsele de îngrijire a pielii, ingredientele utilizate pentru acesta sunt la fel de importante ca produsul în sine. Din păcate, multe produse de îngrijire a pielii conțin substanțe chimice sintetice care pot dăuna sănătății dumneavoastră. Unele dintre cele mai comune ingrediente nocive găsite în produsele de îngrijire a pielii sunt:

  1. Parabeni – conservanți sintetici care pot imita estrogenul din organism și pot perturba funcționarea hormonilor.
  2. Ftalați - un grup de substanțe chimice folosite pentru a îmbunătăți flexibilitatea materialelor plastice. Acestea pot fi găsite și în anumite parfumuri și pot cauza probleme în ceea ce privește reproducerea și dezvoltarea umană.
  3. Laurilsulfat de sodiu (SLS) și sulfat de sodiu (SLES) - agenți de spumare care pot provoca iritații ale pielii și care pot îndepărta uleiurile naturale de pe aceasta.
  4. Parfumuri sintetice – pot provoca iritații ale pielii și reacții alergice la multe persoane. De asemenea, pot conține ftalați și alte substanțe chimice dăunătoare.
  5. Formaldehida – un conservant care poate provoca iritații ale pielii, fiind o soluție cancerigenă cunoscută.

Astfel, citind lista ingredientelor puteți evita substanțele chimice dăunătoare și vă asigurați, totodată, că utilizați produse care sunt sigure pentru piele și sănătate, în general. În plus, citirea etichetelor cu ingrediente vă poate ajuta să identificați elementele la care ați putea fi alergic sau la care ați avut o reacție anormală, exagerată, în trecut.

Ce anume să urmăriți

Când citiți eticheta ingredientelor, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere. În primul rând, căutați produse care conțin ingrediente naturale, pe bază de plante. Ingredientele precum aloe vera, uleiul de lavandă și mușețelul sunt blânde și hrănitoare pentru piele și mai puțin susceptibile să provoace iritații sau reacții alergice.

În al doilea rând, căutați produse care nu conțin parfumuri sintetice, parabeni, ftalați și sulfați. Aceste substanțe chimice sunt utilizate în mod obișnuit în produsele de îngrijire a pielii și pot fi dăunătoare atât sănătății dumneavoastră, cât și mediului. Parfumurile sintetice, în special, pot provoca iritații ale pielii și reacții alergice multor persoane.

Cum să evitați substanțele chimice nocive

Pentru a evita substanțele chimice dăunătoare din produsele de îngrijire a pielii este important să acordați atenție ingredientelor utilizate în produsele pe care le utilizați. Căutați produse etichetate și certificate ca fiind „naturale” sau „organice”, deoarece în compoziția acestora e puțin probabil să găsiți substanțe chimice nocive.

La Athonites selectăm și colectăm manual cele mai pure și mai bune ierburi și plante din ecosistemul unic al Muntelui Athos, pământ care este protejat și cultivat de 1.200 de ani.

În simbioză cu Muntele Athos, ne angajăm să protejăm viața. Facem aceasta prin: respectarea ciclului de viață al plantelor și al naturii, precum și al anotimpurilor în ceea ce privește recoltarea selectivă. De asemenea, scopul nostru este să folosim numai ingrediente disponibile la momentul respectiv, producând în cantități mici.

Fabricat în Grecia: una dintre cele mai vechi industrii de producție care se înscrie în lista liderilor de piață, cu sediul în Atena din 1864 și urmând instrucțiunile ISO 9001:2015.

Reciclăm: mai mult de 95% dintre ambalajele noastre sunt astăzi reciclabile integral sau parțial și se dorește să se ajungă la 100% cât mai curând. Folosim:

- sticlă și aluminiu pentru ambalajul nostru principal

- PET reciclabil pentru a asigura siguranța și funcționalitatea produselor

- hârtie artizanală pentru ambalajul nostru secundar

- hârtie reciclată pentru cutiile de livrare

- coduri QR în loc de pliante

Sediul companiei noastre este conform conceptului „clădire verde”, folosit și construit astfel încât să minimizeze impactul său asupra mediului.

Următorul nostru angajament pentru viitorul apropiat: colaboraarea cu organizații de renume și dezvoltarea unor proiecte educaționale pentru protejarea vieții, sub toate formele sale.

Așadar, citirea listelor ingredientelor este o parte esențială pentru a vă asigura că produsele pe care le utilizați pe piele sunt sigure și eficiente. Evitând substanțele chimice dăunătoare și folosind ingrediente naturale, pe bază de plante, puteți avea o piele sănătoasă și strălucitoare, fără a vă expune la substanțe chimice cu potențial nociv.