Cultivarea pământului folosind inteligența Naturii și puterea Științei

Cultivarea pământului folosind inteligența Naturii și puterea Științei

Cuprins:

Tendințele de pe piața produselor cosmetice și de îngrijire a pielii se schimbă foarte rapid. Noi inovații, noi cadre de reglementare și reguli pentru sustenabilitate, dar, în principal, și noile nevoi ale consumatorilor repoziționează anumite mărci în topul alegerilor unor consumatori maturi și conștienți.

În ceea ce privește cosmeticele pentru frumusețe și piele, a apărut în ultima vreme o nouă gamă de produse, acelea care sunt naturale și organice. O nouă gamă de produse cosmetice, mai prietenoase, mai naturale, mai eficiente, mai bine gândite, mai compatibile cu directivele privitoare la Criza Climatică, cu agricultura durabilă și cu reciclarea, toate acestea reconectându-ne cu Pământul și cu Natura.

Într-adevăr, cosmeticele naturale câștigă teren datorită caracteristicilor speciale și a unor serii de avantaje unice pe care le au: utilizarea exclusivă a ingredientelor naturale, certificare de către comunități științifice, ambalaje concepute ecologic, folosirea unor practici agricole sustenabile, gestionarea deșeurilor, renunțarea la stereotipurile de gen etc..

Astăzi, este evident că această Criză Climatică ne lasă o singură posibilitate, aceea de a proteja Natura, de a utiliza atent materii prime și de a asigura aprovizionarea durabilă cu materii prime (plante și apă).

Asociată cu durabilitatea și cu transparența, această nouă „mișcare” în domeniul produselor cosmetice și de îngrijire își propune să sprijine comunitățile locale acolo unde materiile prime se dezvoltă, nu în spațiile în care se află consumatorul. Tendința de a alege produse cosmetice cu impact redus asupra Mediului, cu rezultate mai bune asupra organismului nostru, se extinde așadar și asupra îngrijirii pielii. Pe măsură ce consumatorul se maturizează și se concentrează mai degrabă pe calitate și eficiență decât pe cantitate, acesta evită produsele cosmetice convenționale care conțin ingrediente chimice și caută alternative cosmetice naturale și organice cu impact scăzut asupra  mediului, cu etichete cu privire la alergeni, cu informații despre caracteristicile beneficiilor acestora și cu certificări de producție durabilă. Cultivarea atentă a plantelor pentru utilizarea lor în produse cosmetice naturale nu presupune utilizarea de substanțe chimice și pesticide nocive, nu poluează aerul și apa prin deversarea apelor uzate și nu îngreunează câtuși de puțin operațiunile de recoltare a materiilor prime din natură, aceasta realizându-se manual.

Acum începem să realizăm că pielea, fiind cel mai mare organ al corpului nostru, este la fel de importantă ca orice altă parte a corpului, având nevoie de îngrijire atentă și responsabilă. Cosmeticele naturale sunt benefice pentru sănătatea pielii datorită faptului că în crearea lor se utilizează Natura și nu Chimia, adică parabeni, etanolamine, sulfați, parfumuri sintetice, coloranți sintetici și conservanți.

Natura, în AND-ul Athonites

Timp de secole, Muntele Athos a fost asociat atât cu tradiția vieții monahale, cât și cu miracolul Naturii. Este, fără îndoială, o locație unică de pe planetă, datorită resurselor Naturii bogate și absolut nealterate: păduri dese, plantații de măslini, podgorii și mii de specii de ierburi și flori. Cu ecosistemul său păstrat cu grijă de mai bine de 1.200 de ani, Muntele Athos a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, făcând parte și din rețeaua NATURA 2000: cel mai ambițios program ecologic al UE pentru conservarea bogatului patrimoniu natural al peninsulei Athonite, prevenind și interzicând orice utilizare a pesticidelor sau a formelor convenționale de agricultură. Călugării trăiesc în armonie cu mediul natural, străduindu-se împreună să păstreze mediul sălbatic al munților creat de Mama-Natură. Astfel, fiecare plantă, frunză sau floare reprezintă o capodoperă unică care este observată, îngrijită și culeasă cu sârguință și respect. Apoi, acestea sunt depozitate în condiții strict controlate pentru a-și păstra proprietățile naturale calitative și pure.

La Athonites noi valorificăm inteligența Naturii și puterea Științei pentru a atenua semnele timpului, pentru a repara și proteja pielea. Istoria și angajamentele noastre garantează că utilizăm metode responsabile de cultivare și recoltare deoarece colectăm ierburile noastre manual, într-un mod tradițional, cu respectarea purității Pământului și a diferitelor specii de plante al căror ciclu de viață este respectat în totalitate, fără a grăbi vreo etapă.  De asemenea, recoltarea se face atunci când este momentul potrivit pentru a obține un extract de calitate optimă și pentru a păstra toate componentele benefice ale plantei.

Toate culturile sunt certificate ca fiind organice

  • Ierburile noastre sunt recoltate fie din medii sălbatice, fie cultivate organic în cel mai pur sol, conform Bunelor Practici Agricole
  • Toate culturile sunt certificate ca fiind organice, de organizații de renume precum BioHellas
  • Folosim numai gunoi de grajd organic, fără substanțe chimice sintetice și bacterii patogene
  • Apa utilizată pentru a iriga culturile ecologice provine din izvoarele naturale ale Athos-ului, având un nivel de conductivitate care favorizează creșterea ierburilor. Acestea sunt întotdeauna verificate pentru reziduuri de pesticide, substanțe chimice, metale grele sau pentru contaminare microbiană
  • Protejăm fauna sălbatică, iar toate culturile noastre sunt bine împrejmuite, fără a afecta Mediul, evitând astfel orice distrugere

Descoperă linia noastră de Skincare

Descoperă linia noastră de Wellness

Dăruiește un cadou unic celor dragi